ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Зам.-министър Кичев: Камерите за шофьорските изпити ще бъдат осигурени от МТИТС 23.11.2009
Голям размер

В Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията днес се проведе кръгла маса, на която бяха обсъдени предложенията за нормативни промени при обучението и изпитите на кандидатите за водачи.

В срещата взеха участие зам.-министърът Камен Кичев, зам.-изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация" Анастас Тодоров и представители на всички браншови организации.

Предложенията, които бяха обсъдени, са свързани с повишаването на качеството на обучението, изключването на субективните фактори при придобиването на правоспособност за управление, свеждането до минимум на предпоставките за корупционни практики, дългосрочното подобряване и гарантиране на безопасността на движението.

Участниците договориха да бъдат записвани с технически средства само практическият и теоретичният изпит.

Техническите средства за видео контрол ще бъдат предоставени от МТИТС. Автошколите няма да осигуряват камери за практическия изпит, каза зам.-министър Кичев.

МТИТС не задължава учебните центрове да са оборудвани с технически устройства за заснемане и записване, ако в тях няма да се провеждат изпити. Тези устройства са задължителни за центровете които ще провеждат теоретични изпити.

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 620
e-mail:
kvardev@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени