ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Зам. – министър Ивайло Московски откри заседанието на Комитета за наблюдение на ОП „Транспорт” 24.11.2009
Голям размер

Ивайло Московски, зам.-министър на МТИТС, откри днес седмото заседание на  Комитета за наблюдение на ОП „Транспорт" 2007 - 2013 г. На форума бе представена, разгледана и гласувана Индикативната годишна работна програма за 2010 г. на оперативната програма.

За първото полугодие на 2010 г. се очаква да бъдат подготвени и подадени апликационни форми по проектите: проектиране на жп линията Видин - София; модернизация на жп  линията София - Пловдив; подновяване на жп инфраструктурата по линията Пловдив -Бургас; доизграждане на автомагистрала „Тракия"; строителство на интермодален терминал в град София. Общата индикативна стойност на тези проекти е над 955 млн. евро.

В заседанието участие взеха експерти от Европейската комисия, Управляващия орган, бенефициентите по ОП „Транспорт", както и представители на неправителствени организации. Присъстващите обсъдиха забавянето по някои от проектите по оперативната програма. Зам. - министър Московски запозна представителите на Европейската комисия, с всички предприети от МТИТС мерки за преодоляване на възникналите проблеми и изрази увереност, че тези действия скоро ще дадат резултати.

Заседанията на Комитета за наблюдение на ОП „Транспорт" се провеждат два пъти годишно и тяхната цел е да бъде представено и обсъдено актуалното състояние на проектите по програмата.

 

За допълнителна информация:
Милан Мартинов, Пресцентър
,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 625
e-mail:
mmartinov@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени