ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Семинар на тема: „Поддържане на железопътната нфраструктура в дългосрочен план” 04.12.2009
Голям размер

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски откри заключителния семинар по проекта за Разработване на дългосрочен план за поддържане на железопътната инфраструктура на Национална компания „Железопътна инфраструктура". Приветствени слова произнесе и посланикът на Кралство Нидерландия в България Карел Ван Кестерен.

Проектът е финансиран от агенцията за международно сътрудничество EVD към Министерството на икономиката на Кралство Нидерландия. МТИТС е партньор, а НКЖИ - бенефициент по проекта. Изпълнители са холандските компании NEA и Tebodin, Института по транспорт и комуникации и инфраструктурния управител на Нидерландия - ProRail.

Целта на семинара бе да се представи как Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на финансите и НКЖИ могат да се подготвят за предстоящите през 2010 г. преговори за сключване на нов дългосрочен договор за поддръжка на железопътната инфраструктура.

Направени бяха презентации за политиката на България в железопътния сектор и разработения от консултантите модел за оценка на разходите за поддръжка на железопътната инфраструктура от НКЖИ. Проектът бе оценен високо от всички участници в срещата. На негова база ще бъде възможно да се планира дългосрочно участието на държавата в поддържането и развитието на железопътната инфраструктура.

В заключителния семинар участие взехa представители от МТИТС, МФ, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, НКЖИ и ИА „Железопътна администрация". Присъстваха и холандските партньори по проекта от компаниите NEA, Tebodin, Института по транспорт и комуникации, инфраструктурния управител на Нидерландия ProRail, както и представители на Министерството на транспорта, благоустройството и управлението на водите на Нидерландия и Световната банка.

 

За допълнителна информация:
Милан Мартинов, Пресцентър
,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 625
e-mail:
mmartinov@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени