ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Александър Цветков се срещна с представителите на морския бранш в гр. Варна 11.12.2009
Голям размер

Продължава посещението на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков в градовете Варна и Бургас.

Вчера (10 декември) министър Цветков направи оглед на пристанище Бургас и посети Нефтопристанище Росенец. По време на посещението бяха обсъдени възможностите за развитие на корабоплаването и пристанищната инфраструктура.

Във Варна министър Александър Цветков се срещна с представители на браншови организации от морския сектор. На разговорите присъстваха областният управител на Варна Данчо Симеонов, кметът на града Кирил Йорданов и народният представител Павел Димитров. Срещата продължи над два часа и на нея бяха обсъдени възможностите за развитие на отрасъла. Сред приоритетните задачи пред новия екип на МТИТС са издигане имиджа на българското морско корабоплаване, повишаване на безопасността и сигурността, подобряване условията на труд на българските моряци, изготвяне на система за управление на инциденти, проект за екологичен мониторинг в черноморския регион и др.

Обиколката на министър Цветков във Варна ще продължи и днес. Целта на визитата в морските градове е да се запознае ръководството на МТИТС със състоянието на материалната база и възможностите за развитие на региона.

 

За допълнителна информация:
Милан Мартинов, Пресцентър
,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 625
e-mail:
mmartinov@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени