ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

МТИТС съвместно с морския бранш ще подготвят реформи в областта на водния транспорт 12.01.2010
Голям размер

Четири работни групи, които да изготвят предложения за реформи в областта на водния транспорт се създават по нареждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков. В състава им влизат представители на държавната администрация и морския бранш.

Основни задачи на работните групи са: разработване на цялостна концепция за организация на дейностите по морско търсене и спасяване; уеднаквяване на българското законодателство с изискванията на Морската трудова конвенция от 2006 г.; подобряване качеството на образованието, възможностите за квалификация, преквалификация и сертифициране на морските кадри. Приоритет ще бъде и изготвянето на предложение за изменения и допълнения на Кодекса за търговско корабоплаване, които да засилят интереса към плаването под българско знаме.

Работните групи са поредна стъпка в изпълнението на поетите ангажименти от министър Александър Цветков пред морския бранш. С включването на браншовите организации в състава на работните групи екипът на МТИТС следва политиката на прозрачност и взаимодействие с отрасъла при вземането на решения.     

Продължава работата на работната група, която подготвя Закон за изменение и допълнение на Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанища на Р България и мотиви към него. Със заповед на министър Цветков в състава й се включват представители на „Българска асоциация на корабопритежателите", „Българска асоциация на корабните брокери и агенти", „Бургаска морска асоциация", „Бургаска морска камара" и „Българска асоциация на яхтените пристанища".

 

За допълнителна информация:
Милан Мартинов, Пресцентър
,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 625
e-mail:
mmartinov@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени