ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Създава се Консултативен съвет по въпросите на водния транспорт 12.01.2010
Голям размер

Консултативен съвет по въпросите на водния транспорт към Министерството на транспорта, информационните технологиите и съобщенията бе създаден със заповед на министър Александър Цветков.

Председател на съвета е заместник-министър Камен Кичев, а в състава му влизат представители на ИА „Морска администрация", ДП „Пристанищна инфраструктура", както и на браншовите организации: „Българска асоциация на корабопритежателите", „Българска асоциация на корабните брокери и агенти", „Бургаска морска асоциация" и „Българска морска камара".

Основна задача на съвета е да подпомага ръководния екип на МТИТС при изготвяне на независими анализи, становища и проекти на стратегически и нормативни актове в областта на водния транспорт.

Със създаването на Консултативния съвет министър Александър Цветков изпълнява поети ангажименти пред представители на браншовите организации за реформи в областта на водния транспорт. Срещата с тях се проведе в началото на месец декември 2009 г. в гр. Варна.

Сред приоритетните задачи пред новия екип на МТИТС са издигане имиджа на българското морско корабоплаване, повишаване на безопасността и сигурността, подобряване условията на труд на българските моряци, изготвяне на система за управление на инциденти, проект за екологичен мониторинг в черноморския регион и др.

 

За допълнителна информация:
Милан Мартинов, Пресцентър
,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 625
e-mail:
mmartinov@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени