ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

МТИТС и МВР призовават всички български превозвачи и граждани да се въздържат от пътувания до Гърция 16.01.2010
Голям размер

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Министерството на вътрешните работи призовават всички български превозвачи, фирми и граждани да се въздържат от пътувания до Гърция.

Причината са планираните от понеделник /18 януари 2010 г./ ефективни протестни действия на земеделски производители в южната ни съседка. Представители на българските и гръцките власти поддържат непрестанен контакт и координация във връзка със създалата се обстановка.

По информация на гръцките власти, протестни действия са заявени от утре /17 януари, 2010 г./ на ГКПП капитан Петко войвода - Орменион, а на 18 януари /понеделник/ преди обяд се очаква гръцките фермери да блокират със земеделска техника Кулата - Промахон, Илинден - Ексохи. През тези гранични точки няма да се пропускат никакви леки и тежкотоварни автомобили, а изключения ще се правят само за автомобили със специален режим на движение. Гръцките земеделски производители са предупредили, че ще блокират и важни пътни артерии в страната. По предварителни данни се очаква проблемите да продължат няколко дни.

Представители на българските и гръцките власти поддържат непрестанен контакт и координация във връзка със създалата се обстановка.

Припомняме ви, че Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията поиска на 14 януари /четвъртък/ чрез писмо до МВнР по дипломатически път да се осигури от гръцката страна коридор за български автомобили.

За информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 620
e-mail:
kvardev@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени