ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

МТИТС предоставя денонощен телефон за българските превозвачи 20.01.2010
Голям размер

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията препоръчва на всички български превозвачи да подават информация за понесени финансови загуби и щети във връзка със затварянето на гръцката граница на телефон 02/ 930 88 94 или на e-mail: avto_a@rta.government.bg. Информацията трябва да съдържа наименованието на фирмата превозвач, точният размер на щетите и финансовите загуби, както и причината за възникването им /просрочен срок на доставката, изплатени допълнителни командировъчни, консумативи, пропуснати ползи и др./

Посоченият телефон е с неизтриваем запис, като информацията ще бъде обработвана ежедневно и предоставяна на Кризисния щаб, ръководен от заместник-министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията Камен Кичев; икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов; както и на земеделието и храните Георги Костов. На по-късен етап данните ще бъдат предадени на Европейската комисия.

МТИТС препоръчва всички браншови организации в областта на автомобилния транспорт да събират също информация за понесени финансови загуби от български превозвачи, като я предоставят на посочения e-mail.

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени