ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Пощенска марка за зимната олимпиада валидираха министрите Цветков и Нейков 05.02.2010
Голям размер
Министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков и на спорта Свилен Нейков валидираха две пощенски марки, посветени на предстоящото най-голямо спортно събитие в света за годината - ХХІ зимни олимпийски игри във Ванкувър, Канада.

Зимната олимпийска тематика е една от най-предпочитаните в съвременното българско маркоиздаване, каза по време на церемонията министър Цветков. Първото издание е било отпечатано по случай VІІІ -та  зимна олимпиада в Скуо Валей през 1960г. Днешното издание е 14-то поред.

Тази година изобразените видове спорт върху пощенските марки са свързани с очакванията за успехи на български олимпийци в състезанията по сноуборд и в спускане с едноместна шейна.

Изданието съдържа две пощенски марки в блок с номинални стойности 0,60 лева и 1,00 лева и тираж  16 000 броя; илюстрован пощенски плик, отпечатан в 1195 броя и специален пощенски печат. Художник на проектите е професор  Олег Гочев .

Министрите Цветков и Нейков пожелаха на председателя на Българския олимпийски комитет и ръководител на делегацията Стефка Костадинова успешно представяне по време на игрите и високи спортни резултати. Тя от своя страна подари почетен знак на БОК на министър Александър Цветков.

 

За информация:
Емилия Филчева, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 434
e-mail
: ephilcheva@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени