ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Заместник-министър Русинов връчи голямата награда в конкурса ИТ проект`2009 10.02.2010
Голям размер

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Първан Русинов връчи голямата награда в годишния конкурс ИТ проект 2009. Призът в категорията «Държавна организация» получи болница «Света Екатерина» за въвеждане на дистанционно медицинско наблюдение.

Екипът от професионалисти на Клиниката по кардиология „Св. Екатерина" може да покаже вече своите умения и като използва иновативни технологични решения, каза по време на церемонията Първан Русинов. Прилагането на информационни технологии в медицината е пътят за осигуряване на равен достъп до лечение на всички хора, независимо къде се намират, добави той.

Събитието бе организирано от вестник Computerworld България с подкрепата на Банка ДСК. Конкурсът за ИТ проект се провежда шеста поредна година. Победителите в двете категории - държавна и корпоративна организация, се определят от експертна комисия. За наградите се състезават компании и институции, които изграждат съвременна ИТ инфраструктура и ползват информационните технологии за автоматизация на своята дейност.

 

За информация:
Емилия Филчева, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 434
e-mail
: ephilcheva@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени