ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Интернет, информационната сигурност и е-правителството бяха теми на сесия на Българо-Корейския комитет за сътрудничество в ИКТ 26.02.2010
Голям размер

Националните политики и практики в управлението на интернет, информационната сигурност и електронното правителство бяха обсъдени по време на Втората сесия на българо-корейския Комитет за сътрудничество в информационните и комуникационни технологии. Съпредседател от българска страна бе заместник-министър Първан Русинов, а от корейска - заместник-министърът по информатизацията в Министерство на държавната администрация и сигурността Джунг-хюп Канг.  

Двете делегации обмениха мнения, свързани със стандарти за съдържанието на електронно образование и технологии за хора в неравностойно положение.

Българо-корейският комитет е създаден в резултат на разговорите по време на официалното посещение на министър-председателя на Република Корея в София през юни 2006 г. Първата сесия бе проведена през ноември 2007 г. Основна цел на Комитета е да бъде насърчено сътрудничеството и отделни проекти между неправителствени организации, научните среди и частния сектор.

За информация:
Емилия Филчева, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 434
e-mail
: ephilcheva@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени