ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

В МТИТС се проведе заседание на смесена българо-румънска работна група 24.03.2010
Голям размер

Смесена българо-румънска група, свързана със създаването на структура за управление, експлоатация  и поддръжка на втория мост на река Дунав при Видин – Калафат, се проведе в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщения. Групата  бе председателствана от българския заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и от Еузебио Пистру, държавен секретар в Министерството на транспорта и инфраструктурата на Румъния.

По време на срещата бе обсъден доклад на международния консултант, ангажиран да направи анализ на различните варианти какво трябва да представлява новата структура. Стартирана е процедура за избор на вариант, приемлив за двете за страни, като основа за по-нататъшните преговори и за изработване на двустранно споразумение и учредителни документи.

Протоколът от заседанието ще бъде представен за одобрение на следващото заседание на смесения българо-румънски комитет, като преди това двете страни ще направят съвместни постъпки пред Европейската комисия за съгласуване на решението с европейската директива за ДДС.

 

 

За информация:
Милан Мартинов, Пресцентър
,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 625
e-mail:
mmartinov@mtitc.government.bg  


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени