ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Автомобилна администрация направи изненадваща проверка на специализирани превози 27.04.2010
Голям размер

Инспектори от различни областни отдели “Контролна дейност – ДАИ” в периода 19 – 23 април 2010 г. извършиха проверки на специализирани превози[1] по маршрута София – Перник. Проверени са 119 МПС, като са съставени 11 акта за констатирани административни нарушения. 

При акцията е установено, че в 8 от проверените автобуси пътниците са били без карти или картите не са по образец; един от автобуси е бил без преминат технически преглед, а един е бил технически неизправен /спукано предно стъкло/.

По време на проверките инспекторите са констатирали и нарушение на един камион извършващ превоз на асфалт за автомагистрала ”Люлин”. Фирмата не притежава лиценз за обществен превоз, за което е съставен акт.



[1] Специализиран превоз се извършва въз основа на сключен договор между лице и предприятие, учебно заведение или организирана група пътуващи. Неразделна част от договора е определеното от клиента разписание, което е съгласувано с общината, на чиято територия е местонахождението на клиента. При специализираните превози всеки пътник трябва да има карта, удостоверяваща правото му да пътува. Картите се осигуряват от превозвача. По време на работа автомобилите се обозначават с табели с надпис "Специализиран превоз".

За информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 620
e-mail:
kvardev@mtitc.government.bg

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени