ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Приветствие на министър Цветков за Международния ден на телекомуникациите и информационното общество 17.05.2010
Голям размер

Уважаеми госпожи и господа,

Скъпи колеги,

Световният ден на телекомуникациите и информационното общество – 17 май, тази година е свързан с отбелязването на  145 години от създаването на Международния съюз по далекосъобщения. България е един от първите членове на специализираната агенция към ООН, която днес обединява 191 държави.

Темата на световния ден тази година е „По-добър град, по-добър живот с информационни и комуникационни технологии”. В дневния ред на държавите са инициативи и политики, които подобряват средата на живот и работа. Информационните и комуникационни технологии могат да допринесат за по-екологични, сигурни, здравословни и добре управлявани градове.

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията /МТИТС/, като институция, която е отговорна за политиката в сектора, ще стартира пилотни проекти, които ще покажат, че не само големите градове, но и малките селища могат да бъдат привлекателни, ако осигуряват модерни възможности за бизнес, общуване, отдалечен достъп до услуги.

Съвременният живот в градовете изисква прозрачна администрация, електронни публични услуги и лесен достъп до обществена информация. Осигуряването на условия за работещо електронно управление е приоритет на МТИТС.

Постигането на реални резултати зависи от усилията на служителите в сектора на информационните технологии и съобщенията. Поздравявам тях и семействата им с празника и желая успех!


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени