ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Над 12 млн. евро за информационни технологии сме получили за 3 години по европейски програми 19.05.2010
Голям размер

През последните 3 години България е получила над 12 млн. евро в областта на информационните и комуникационни технологии от Седма Рамкова програма и Програмата за конкурентоспособност и иновации. Това каза заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Първан Русинов при откриването на публична дискусия за международната конкурентоспособност на България.  Подкрепата за български ИКТ организации, които участватват в проекти  по европейски програми е приоритет за Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията /МТИТС/.

Заместник-министърът подчерта, че МТИТС може да участва в процеса на подобряване на националната конкурентоспособност като стимулира развитието на ИКТ инфраструктура и електронното управление. От една страна целта е създаване на добра нормативна рамка в подкрепа на конкуренцията на пазара, а от друга  - подпомагане на изграждането на комуникационна инфраструктура на места, където има доказан „пазарен провал”. Това са отдалечени или слабонаселени райони, с високо ниво на безработица и нисък жизнен стандарт на живот.

Създаването на работещо е-управление може да подобри взаимодействито между бизнес и администрация, каза още Първан Русинов. Конкурентоспособността на българските фирми зависи от създаването на благоприятна бизнес среда, с по-малко регулации, но и по-бързо и качествено обслужване.

 

За информация:
Емилия Филчева, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 434
e-mail:
ephilcheva@mtitc.government.bg

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени