ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

България и Индия ще подготвят екшън план за високотехнологични паркове 16.06.2010
Голям размер

Българските и индийските фирми от сектора на информационните технологии не са конкуренти, те имат различни предимства, които могат да използват за общи проекти. Това заявиха заместник-министрите с ресор информационни технологии в правителствата на двете страни Първан Русинов и Ракеш Сингх при откиравето на Четвъртата сесия на българо-индийския Форум по информационни и комуникационни технологии.

Първан Русинов и Ракеш Сингх очертаха като конкретна област на сътрудничество високотехнологичните паркове. В протокола от срещата беше записано, че представители на двете министерства ще започнат подготовка на екшън план. В него могат да залегнат теми от общ интерес като създаване и управление на ИТ инкубатори, размяна на информация между правителствените центрове за реагиране при компютърни инциденти. Двете държави заявяват интерес от обмяна на опит в разработването на приложения за електронното управление, както и на продукти от областта на софтуера и хардуера.  Бъдеще имат и общи проекти в областта на дистанционното предоставяне на сървърни ресурси, софтуерно и сервизно обслужване.

В сесията взеха участие представители на Министерството на икономиката и енрегетиката, на Управителния съвет на Българската асоциация за информационни технолигии,  висши училища и институти.  

За информация:
Емилия Филчева, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 434
e-mail:
ephilcheva@mtitc.government.bg

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени