ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Александър Цветков откри свободната интернет зона на жп гара Бургас 18.06.2010
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков представи днес най-новата услуга, която железопътните гари в България ще предлагат – свободна интернет зона.

Най-натоварените гари в пет български града ще бъдат първите, които ще предлагат безплатна връзка със световната мрежа за своите пътници и посетители. Централна гара в София и гарите в Бургас, Варна, Пловдив и Горна Оряховица ще разполагат с бърза и удобна интернет връзка, осигурена от фирмите „Виваком” и „Телелинк”.

Новата услуга е част от стратегията на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за модернизиране на железопътния транспорт в България и повишаване на неговата конкурентспособност, заяви по време на представянето министър Александър Цветков.  

Услугата е абсолютно безплатна и може да бъде ползвана от всички притежатели на лаптопи и мобилни устройства с възможност за интернет сърфиране, независимо от оператора, който ползват. За сравнение, в повечето европейски градове интернет връзката на гари и летища се заплаща средно по 5 евро за половин час. От услугата ще се възползват над 37000 пътници, които преминават ежедневно през петте най-натоварени железопътни гари.

Сътрудничеството между  Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, „Виваком” и Телелинк е чудесен пример за ползите от публично-частните партньорства,  каза още министър Александър Цветков. За да бъде демонстриран безплатния интернет, бе направена пряка видео връзка с началника на Централна гара в София.

На днешното събитие присъстваха генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура Милчо Ламбрев, областният управител на Бургас Константин Гребенаров, заместник-кметът на Бургас Красимир Стойчев, представители на фирмите „Виваком” и „Телелинк” и други.

 

Снимки от представянето на свободната интернет зона на жп гара Бургас.

 

 

За информация:
Милан Мартинов, Пресцентър
,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 625
e-mail:
mmartinov@mtitc.government.bg

 

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени