ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Русия ще одобри летателната програма на България Ер за летния сезон 23.06.2010
Голям размер

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Камен Кичев се срещна със заместник-министъра на транспорта на Руската федерация Валерий Окулов. Разговорите бяха проведени на 21 и 22 юни 2010 в Москва.

В следствие на разговорите, руската страна пое ангажимента да гарантира изпълнението на цялата планирана летателна програма на България ер за Русия за летния сезон. До момента всеки един заявен полет от българската авиокомпания беше одобряван индивидуално от руските летателни власти.

По време на разговорите двете страни се споразумяха да бъде проведена следваща среща през месец октомври тази година. На нея ще бъдат уточнени полетите между България и Русия за следващия сезон. Двамата заместник-министри се договориха подобни срещи между двете страни да бъдат провеждани регулярно, тъй като последната е била през 2008 г.

След срещата заместник-министър Камен Кичев заяви, че разговорите са били изключително ползотворни за развитието на авиационните връзки между България и Русия и изрази увереност, че в бъдеще добрите взаимоотношения между двете авиационни служби ще продължат.

 

 

За информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 620
e-mail:
kvardev@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени