ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Заместник-министър Ивайло Московски участва в третото заседание на българо-румънския подкомитет за наблюдение по проекта за Дунав мост 2 08.07.2010
Голям размер

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московки и Еузебио Пистру – държавен секретар в Министерството на транспорта и инфраструктурата на Румъния участваха днес в третото заседание на българо-румънския подкомитет за наблюдение на проекта за изграждането на комбиниран пътно-железопътен мост на р. Дунав при Видин – Калафат.

По време на срещата бе обсъдена стратегията за развитие на проекта и възможността за удължаване на финансовите меморандуми до две години. Представен бе напредъкът в изграждането на моста и прилежащата инфраструктура на българска и румънска територия. В рамките на заседанието бяха дискутирани и критични за графика на завършване на обекта въпроси и бяха набелязани координирани действия на двете страни за разрешаване на проблемите и недопускане на нови забавяния.

Обсъдени бяха и темите, свързани с финализирането на строителството, договорното обезпечаване, работите по въвеждане в експлоатация на обекта, както и бъдещото съвместно управление на експлоатацията и поддържането на граничното съоръжение.

Проведената среща е поредно доказателство за подобряване на координацията и сътрудничеството с румънската страна. През последните месеци бе демонстрирана твърдата решимост на българското и румънското правителство да завършат съвместно този важен инфраструктурен проект, което се оценява положително и от европейските ни партньори.

За информация:
Зорница Петкова, Пресцентър
,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 534
e-mail:
zpetkova@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени