ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Проектът за общо небе между България и Румъния е в решаващ етап 15.07.2010
Голям размер

Генералният директор на Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение” (ДП РВД) Диян Динев и генералният директор на Румънската администрация за обслужване на въздушното движение (ROMATSA) Богдан Дончу обсъдиха развитието на проекта DANUBE FAB, който в момента е в решаващ етап. Работната среща се проведе на 14 и 15 юли 2010 г. в Единния център за управление на въздушното движение (ЕЦ за УВД) в София.

Ръководствата на двете предприятия разгледаха бъдещите си съвместни действия по управлението на проекта DANUBE FAB, с цел спазването от двете държави на поставения от Европейския съюз срок за установяване на Функционален блок въздушно пространство – 4 декември 2012 г.

Проектът DANUBE FAB навлезе в решаваща фаза, след подписването на Меморандума за разбирателство на 26 февруари 2010 г. между министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков и румънският му колега – Раду Берчану. Предстои да заработи Управителният комитет на проекта, който се формира на ниво заместник-министри от съответните заинтересовани ведомства. Очаква се също да бъде подписан и Меморандум за разбирателство между двете организации за аеронавигационно обслужване.

Повече информация за проекта DANUBE FAB можете да откриете тук: http://www.danubefab.eu/bg/

 

 

За информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 620
e-mail:
kvardev@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени