ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Консултативен съвет ще подпомага ръководството на МТИТС по авиационни въпроси 26.07.2010
Голям размер

Консултативен съвет ще подпомага ръководния екип на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията по въпросите на гражданското въздухоплаване. Съветът е създаден със заповед на министър Александър Цветков.

Председател на съвета е заместник-министър Камен Кичев, а в състава му влизат представители на Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация", Народното събрание, ДП „Ръководство на въздушното движение", „Летище София" ЕАД, Съюза на транспортните синдикати към КНСБ, Асоциацията на българските авиокомпании, Международната организация на авиационните превозвачи (IАТА) за България, Асоциацията на собствениците на въздухоплавателни средства и пилотите, Съюза на селскостопанските авиооператори и Българската асоциация на леката авиация.

Основната цел на Консултативния съвет е да съдейства на МТИТС при изготвянето на независими анализи, становища и проекти на стратегически и нормативни актове в областта на гражданското въздухоплаване.

Заседанията на Консултативния съвет ще се свикват най-малко веднъж на три месеца, както и по искане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Първото заседание на съвета се предвижда да се проведе на 5 август 2010 г.

За информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 620
e-mail:
kvardev@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени