ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Проведе се първото съвещание на Управителния комитет по проекта DANUBE FAB 29.07.2010
Голям размер

Под председателството на заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията на България Камен Кичев и държавния секретар в Министерството на транспорта и инфраструктурата на Румъния Каталин Даскалу се състоя първото съвещание на Управителния комитет по проекта DANUBE FAB. Срещата се проведе на 28 юли 2010 г. в Букурещ, Румъния. От българска страна в нея взеха участие главният директор на ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация” Тилко Петров, генералният директор на ДП „Ръководство въздушно движение” Диян Динев, както и представители на Министерството на отбраната и други заинтересовани организации.

Първата среща на Управителния комитет е ключов момент в развитието на проекта DANUBE FAB. В дневния ред на разговорите бяха включени стратегически за изпълнението на проекта въпроси, като:

  • Представяне на правомощията и процедурните правила на Управителния комитет (УК), както са дефинирани в Анекса към Меморандума за разбирателство между министрите на транспорта на България и Румъния.
  • Представяне на Пътната карта на проекта DANUBE FAB – „Към 2012 година”, която да се използва като основна рамка за необходимите действия по проекта на различните управленски нива.
  • Одобряване на проектната организация (управление и работни групи); вземане на решение за привличане на експерти от заинтересовани организации в състава на работните групи.

Управителният комитет по проекта DANUBE FAB е създаден по силата на подписания на 26 февруари 2010 г. Меморандум за разбирателство между Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България и Министерството на транспорта и инфраструктурата на Румъния за сътрудничество по въпроси на аеронавигационното обслужване и за установяване на функционален блок въздушно пространство.

Повече информация за проекта DANUBE FAB можете да откриете тук: http://www.danubefab.eu/bg/

 

 

 

 

За информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 620
e-mail:
kvardev@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени