ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Заместник-министър Камен Кичев участва в представянето на първите полетите на „Райънеър” от летище Пловдив 04.08.2010
Голям размер

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Камен Кичев участва днес в представянето на първите целогодишни пътнически международни полети на „Райънеър”, обслужвани от летище Пловдив.

Това е реалният резултат от намаляването на половина на летищните такси на летище Пловдив от новото ръководство на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, с цел привличането на повече превозвачи, каза по време на пресконференцията заместник-министър Камен Кичев.

Преди 8 месеца екипът на МТИТС си постави за цел да привлече големи авиопревозвачи на летище Пловдив и това вече е факт. Най-големият авиопревозвач в Европа – „Райънеър” е вече на българския пазар и ще извършва полети от летище Пловдив. Това е първата голяма авиокомпания, която идва в града, но сме сигурни, че тя няма да е последна, заяви още Камен Кичев.

Дестинацията, която ще обслужва „Райънеър” е до Лондон Станстед, с по два полета седмично. Те ще стартират в началото на месец ноември  От авиокомпанията очакват на година да превозват около 30 хил. пасажери от България, като амбицията им е до 2013 г. тази цифра да достигне 200 хил. 

Райънеър е една от големите авиокомпании в света. По данни от авиокомпанията, през 2010 се очаква да превозят 73 милиона пътника.

За информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 620
e-mail:
kvardev@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени