ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

МТИТС ще търси съдействие за прекратяване на незаконните туристически полети над плажовете 06.08.2010
Голям размер

Консултативният съвет по въпросите на гражданското въздухоплаване, на първото си заседание, взе решение да бъде потърсено съдействие от МВР за прекратяването на незаконните туристически полети над плажовете на българското Черноморие.

Туристическите полети, извършвани с леки въздухоплавателни средства над плажовете са опасни и нерегламентирани. Всички те се извършват без разрешение от Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация” и ДП „Ръководство въздушно движение”, което е нарушение, застрашаващо живота и здравето на гражданите и гостите на нашата страна.

Първото заседание на съвета се проведе под председателството на заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Камен Кичев. В него взеха участие председатели на асоциации в гражданското въздухоплаване, синдикални организации, летище София, ДП РВД и служители на ГД ГВА. Членовете на съвета обсъдиха и други въпроси в областта на леката авиация, като се набелязаха мерките и стъпките за решаването им.

Припомняме ви, че Консултативният съвет беше създаден със заповед на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков на 26 юли 2010 г. Основната цел на съвета е да съдейства на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията при провеждането на държавната политика в гражданското въздухоплаване чрез изготвяне на независими анализи, проекти на нормативни актове, предложения, становища и други в областта на гражданската авиация.

За информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 620
e-mail:
kvardev@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени