ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Цветков се срещна с президента на Република Армения 10.09.2010
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България Александър Цветков се срещна с президента на Република Армения Серж Саргсян, в гр. Ереван вчера – 09.09.2010 г., в рамките на двудневното му работно посещение в арменската столица.

По време на разговорите са били обсъдени мерки за развитието на двустранното сътрудничество между двете държави. Акцент е бил поставен върху възможностите за подобряване на транспортните връзки между България и Армения за по-ефективно и ползотворно икономическо сътрудничество. Особено внимание е било отделено на развитието на фериботната връзка между черноморските пристанища на Грузия като най-пряк път между двете страни в момента.

Министър Цветков е изразил готовност за съдействие при осъществяване на европейски проекти в областта на транспорта в Армения.

Министър Александър Цветков е на двудневно посещение в гр. Ереван, Армения, където заедно със своя арменски колега Манук Варданян ще ръководи шестото заседание на Междуправителствената българо-арменска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. По време на своята визита в арменската столица Александър Цветков ще открие и бизнес форум.

 

За информация:
Милан Мартинов, Пресцентър
,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 625
e-mail:
mmartinov@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени