ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Меморандум между България и Република Корея очертава бъдещото сътрудничество в информационното общество 20.09.2010
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков и заместник-министърът на публичната администрация и сигурността Янг-хо Ан подписаха Меморандум за сътрудничество в областта на информационното общество.  

Документът очертава основните направления на бъдещото взаимодействие като изграждане на електронно правителство, обмяна на експерти,  проучвания в областта на информационните технологии и съобщенията,  насърчаване на бизнес сътрудничеството между двете страни, каза по време на церемонията министър Цветков.

До края на годината в София ще бъде открит Координационен център за сътрудничество в информационните и комуникационни технологии. В него ще си сътрудничат корейски и български експерти, както и представители на академичната общност. В новата структура ще бъдат разработвани анализи и проучвания, свързани с електронното управление и информационното общество. Дейността на центъра ще бъде подпомагана от Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи”.

За информация:
Емилия Филчева, Пресцентър
,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 434
e-mail:
ephilcheva@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени