ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Предстои стартиране на инвестиционен проект за изграждане на мрежи за бърз интернет на обща стойност 40 млн. лева 21.10.2010
Голям размер

Предстои стартиране на инвестиционен проект за изграждане на мрежи за широколентов достъп на обща стойност 40 млн. лева, предвидени по Оперативна програма „Регионално развитие”, съобщи заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Първан Русинов на кръгла маса, организирана от БТА.

Проектите ще дадат възможност повече от 500 000 българи от малки селища на страната да се обучават дистанционно, да работят от домовете си, да ползват електронно здравеопазване и административни услуги,  да пазаруват онлайн.

19-те селски райони и концепцията за реализирането на проекта са съгласувани в работна група по въпросите на широколентовия достъп и утвърдени от Консултативния съвет към министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Концепцията е обсъждана многократно с Управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие”, както и с 3 дирекции на Европейската комисия.

Операторите на телекомуникационните услуги ще бъдат поканени при обсъждането на нови законодателни промени, които да улеснят достъпа и използването на инфраструктура за предоставяне на повече и по-качествени услуги, каза още заместник-министърът.

За информация:
Емилия Филчева, Пресцентър,
Министерство на транспорта
,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 434
e-mail:
ephilcheva@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени