ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

МТИТС организира дискусия с ИТ директорите на администрацията за определяне на 100 е-услуги, които ще се реализират със средства от ОПАК 03.11.2010
Голям размер

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията /МТИТС/ организира дискусионен форум с ИТ директори от държавната администрация за реализацията на проект „Подобряване на обслужването на гражданите и бизнеса, в това число чрез развитие на електронното управление”. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд.

Целта е от съществуващите 2000 административни услуги да бъдат избрани 100 за реализация по електронен път. Този процес ще бъде осъществен не само с помощта на специалистите по информационни технологии в министерствата и агенциите, но и с представители на потребителите и на фирмите, които разработват е-услуги.  В рамките на проекта се очаква да бъдат определени стъпките за изпълнение на всяка от услугите, ще бъдат разработени правилата за изграждане на системите, предоставящи услугите (референтни модели) на централна и общинска администрация и ще бъде надграден порталът на електронното правителство.

По време на форума бе подчертано, че ще бъде създаден Координационен съвет на ИТ директорите от централната администрация. Той ще подпомага работните групи, които ще анализират и предлагат приоритетните административни услуги.  

 

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени