ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Цветков представи първите машини за топли и студени напитки на летище София 09.11.2010
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков днес представи първите инсталирани на Летище София машини за топли и студени напитки и пакетирани хранителни стоки.

Машините са разположени на 40 обособени места в обществените и гранични зони на двата терминала на софийското летище. Публичният търг за отдаване под наем на местата за машините беше спечелен от фирма „Вердико” ООД – водещ дистрибутор на продукти и услуги офис кафе сервиз.

По време на представянето министър Цветков заяви, че целта на разполагането на тези машини е пътниците на летище София да имат възможност да си закупят по-евтино кафе, безалкохолни напитки и закуски. По този начин ще са създаде необходимата конкуренция, която ще доведе до по-ниски цени в заведенията на територията на летище София, от което ще спечелят потребителите.

По време на днешното събитието на летище София министър Александър Цветков направи и инспекция на мерките за сигурност на летището. По време на проверката министърът заяви, че системите са на много високо ниво, което не налага въвеждането на допълнителни мерки за сигурност.

За информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 620
e-mail:
kvardev@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени