ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Стефан Нейчев е Национален представител в изпълнителния комитет на ESPO за периода 2010-2012 г. 12.11.2010
Голям размер

На провелата се Генералната асамблея на Европейската организация на морските пристанища (ESPO) к.д.п. Стефан Нейчев, заместник-председател на Управителния съвет на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” (ДППИ), бе номиниран за Национален представител в изпълнителния комитет на организацията за периода 2010-2012 г.  

Генералната асамблея с пълно мнозинство преизбра действащия президент на ESPO Виктор Шьонмекърс (Холандия) и двамата вицепрезиденти Мануел Гомес Мартин (Испания) и Юлиан Скелник (Полша).

На 9 ноември 2010 г. се състоя и връчването на втората годишна награда на ESPO – проект, който подкрепя общностната интеграция на пристанищата. От номинираните кандидати наградата получи пристанище Хелзинки, Финландия.

От българска страна във форума взеха участие председателят на УС на ДППИ Мирослав Миланов, заместник-председателят на УС к.д.п. Стефан Нейчев и членът на УС на ДППИ и генерален директор на предприятието Георги Генчев, в качеството им на делегати на Генералната асамблея на ESPO.

*В Европейската организация на морските пристанища (ESPO) членуват всички страни-членки на ЕС, на територията на които има морски пристанища. Освен това част от организацията са и страни наблюдатели, като Израел, Хърватска, Швейцария. Всяка държава има три официални делегата, които притежават правото да гласуват.

Част от работата на Генералната асамблея на ESPO е да приема бюджета на организацията, да избира кандидати за технически комитети, президент и вицепрезиденти на ESPO (които се избират с мандат от 2 години) и Генерален секретар.

Изпълнителният комитет, в който национален представител на ESPO за периода 2010-2012 г. е к.д.п. Стефан Нейчев, е управляващ орган, който заедно със Секретариата координира работата на всички технически комитети.

 

 

За информация:
Милан Мартинов, Пресцентър
,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 625
e-mail:
mmartinov@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени