ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Цветков направи демонстрационен старт заедно с двамата български пилоти, участници в Дакар 2011 14.11.2010
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков направи демонстрационен старт заедно с двамата български ATV пилоти, които ще участват в световната рали надпревара “Дакар 2011”. Това стана днес на офроуд полигона в с. Дълбок Дол до Троян, където бяха официално представени българските пилоти Тодор Христов и Петър Ценков.

По време на събитието министър Александър Цветков изрази своята подкрепа към българските пилоти и заяви, че тяхното участието в “Дакар 2011” е голямо постижение. Той пожела на двамата успех и възможно най-добро представяне.

За първи път в историята на най-престижната рали надпревара Дакар ще се включат български пилоти с ATV. Това е тридесет и третото издание на легендарното състезание, което дълги години се провеждаше в Африка, а от 2009-та година вече е в Южна Америка. Българските състезатели са поканени в състава на най-големия частен отбор в Европа – френския “MD Rally Sport, чийто собственик и мениджър е Антоан Морел.

Българските пилоти Тодор Христов и Петър Ценков от две години се готвят усилено, като взеха участие в над 20 международни състезания. Двамата са с призови места в рали-рейд и маратонски надпревари в Гърция, Италия, Румъния и Германия.

Снимки от събитието можете да откриете тук. 

За информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409
620
e-mail: kvardev@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени