ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Александър Цветков се срещна днес с министъра на икономическото развитие на Италия Паоло Романи 01.12.2010
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков се срещна днес в сградата на МТИТС с министъра на икономическото развитие на Италия Паоло Романи.

Основните теми, които бяха осъдени по време на разговорите бяха свързани със сътрудничеството между двете държави в процеса на преминаване на България към цифрова телевизия и развитието на широколентовия интернет. Обсъдено беше и развитието на европейския Коридор VIII, както и възможностите за сътрудничество при развитието и модернизацията на метрото в София, трамвайните линии, както и железопътните връзки.

По време на разговорите двамата министри се договориха да подпишат Меморандум за сътрудничество при процеса на преминаване към цифрова телевизия в България. Италианската страна е готова да предостави на България „ноу-хау” и опит в областта на преминаването от аналогова към цифрова телевизия. Ние работим в момента в тази посока и затова смятам, че италианският опит ще бъде от голяма полза за нас, каза министър Александър Цветков по време на разговорите.

Предстои да бъде сформирана контактна група от представители на двете страни, която да проведе консултации на техническо ниво за да бъде подготвено подписването на документа.

 

 

 

За информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 620/301
GSM: 0886 843 060
Тел: 02/ 9409 416
e-mail:
kvardev@mtitc.government.bg
e-mail: press@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени