ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Александър Цветков провери новата организация на таксиметровите услуги на летище София 05.12.2010
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков инспектира днес новата организация на таксиметровия транспорт на летище София.

Пред Терминал 2 има обособена стоянка, на която стоят само таксита на двете фирми, с които аерогарата има договор. В сградата на летището пък са обособени информационни бюра на тези компании. От тях всеки пътник може да си поръча такси, до което ще бъде съпроводен от представител на таксиметровата фирма.

Надявам се, че с тази нова организация ще сведем до минимум случаите, в които таксиметрови шофьори злоупотребяват с незнанието на клиентите и возят на спекулативно високи цени, заяви министър Александър Цветков. За да гарантираме спокойствието на гражданите е разпоредено на Автомобилна администрация, техен автомобил да стои постоянно на летище София от днес до края на коледните и новогодишни празници, допълни министърът.

Всеки, който стане жертва на така наречените “копърки” ще може да се обърне за помощ както към този патрул, така и на създаденият телефон за сигнали към изпълнителната агенция – (+359 2) 930 88 94, обясни Александър Цветков. Ако се окаже, че шофьор на някоя от двете таксиметрови компании, които работят с летището, е измамил свой клиент, ще бъде отнет договорът на цялата фирма, категоричен бе министърът.

Очакванията  са след като бъдат приети промените в Закона за автомобилните превози, с които ще бъде въведен таван на цените при извършването на таксиметрови услуги, да бъдат пресечени спекулациите и измамите, каза още министър Цветков.   

Договорено е със Столична община преди настъпващите празници да бъде открита и нова директна автобусна линия от летище София до първата станция на метрото в кв. "Младост", съобщи Александър Цветков.  Така транспортното обслужване на хората, които кацат в столицата, ще бъде много по-добро и на никой няма да му се развали празничното настроение, коментира министърът.

 

 

 

 

За информация:
Милан Мартинов, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: +359 2 9409 625/301
+359 2 9409 416
GSM: +359 887 642 869
e-mail: mmartinov@mtitc.government.bg;
press@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени