ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Александър Цветков участва в конференцията по случай юбилея на КНСБ 16.12.2010
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков взе участие в Националната конференция "КНСБ след 20 години - с поглед към бъдещето".

В словото си министър Александър Цветков подчерта, че за времето на своето съществуване Конфедерацията на независимите синдикати в България е успяла да се утвърди сред основните фактори при формирането на социалните ценности и принципи, присъщи на демократичното гражданско общество. КНСБ показа, че това е сред основните предизвикателства при изграждането на една устойчива социална система, в която партньори са институциите, бизнесът и синдикалните структури, допълни той.

Пред гостите на форума министър Цветков представи някои от аспектите на провежданата от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията политика в областта на подобряване на социалния диалог. В министерството функционира Отраслов съвет за тристранно сътрудничество в сектор „Транспорт”, в който съвместно с представители на синдикатите и бизнеса се обсъждат и се търсят решения на редица важни въпроси, свързани с развитието на транспорта.

Създадени са и Консултативни съвети по железопътен, воден и въздушен транспорт, в които участват представители на браншовите организации, синдикатите, както и водещи специалисти и експерти от научните среди.

Уверен съм, че сътрудничеството между нас ще продължи да бъде ефективно и ще бележи постоянно положително развитие, каза в заключение министър Александър Цветков.

 

 

За информация:
Милан Мартинов, Пресцентър
,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: +359 2 9409 625/301
+359 2 9409 416
GSM: +359 887 642 869
e-mail:
mmartinov@mtitc.government.bg;
press@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени