ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Александър Цветков проведе среща с представителите на синдикатите 13.01.2011
Голям размер

Създава се работна група, която ще изготви план за финансово стабилизиране и за инвестиционна програма на Национална компания „Железопътна инфраструктура” и на Български държавни железници. Затова се договориха днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков и представителите на синдикалните организации от КНСБ и КТ „Подкрепа”.

В работната група ще влязат представители на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на труда и социалната политика, Министерството на финансите, НКЖИ, БДЖ и на двата синдиката.   

На срещата днес страните се договориха, че няма да бъдат съкращавани служители на БДЖ и експлоатационен персонал в НКЖИ, докато тази работна група не приключи работа. Железниците са в много тежко положение, но подписването на Меморандум със Световната банка е ясен сигнал, че има воля двете дружества да бъдат реформирани, заяви Александър Цветков. Мерките, които предприехме, вече започнаха да дават резултат. През 2010 г. БДЖ има с над 10 млн. лева по-добър финансов резултат от 2009 г., а НКЖИ е намалила загубата си с 43 млн. лева, подчерта министърът.    

Александър Цветков предложи на синдикатите да бъде изготвен социален пакет за служителите, които ще напускат двете дружества, в следствие на оптимизацията на техните структури.

На срещата, която се проведе в сградата на КНСБ, присъстваха и министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Камен Кичев и Станислав Иванов, член на транспортната комисия в Народното събрание.  

 

 

За информация:
Милан Мартинов, Пресцентър
,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: +359 2 9409 625/301
+359 2 9409 416
GSM: +359 887 642 869
e-mail:
mmartinov@mtitc.government.bg;
press@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени