ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Отвориха врати социални кухни за пенсионирани служители от МТИТС 24.01.2011
Голям размер

Отвориха врати социалните кухни за пенсионирани служители от системата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Инициативата е под патронажа на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков и се провежда за първа година.

Социалната кухня в София беше открита от генералния директор на Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение” (ДП РВД) Диян Динев. По време на събитието той заяви, че се надява в бъдеще проекта да придобие традиционен характер и в него да се включат и други предприятия от системата на МТИТС, като обхване все по-широк кръг от ползватели. На откриването присъства и кметът на район „Триадица” – Столична община Евтим Евтимов, който оказа подкрепа за реализирането на инициативата в София.

Проектът се финансира от ДП РВД и ще бъде реализиран първоначално в градовете София, Варна, Бургас, Пловдив и Ямбол, със съдействието на съответните общински социални служби.

Кухните ще работят всеки делничен ден през зимния сезон, като ще се осигурява обедно хранене, включващо супа, основно ястие, десерт, хляб и минерална вода/безалкохолна напитка. Общо до момента в кухните ще се хранят 240 души, като записването продължава с изключение за социалната кухня в Ямбол, където капацитета е попълнен.

Като елемент от своята социална политика ДП РВД ежегодно подпомага финансово редица значими проекти в полза на хората в неравностойно положение. Политиката на предприятието винаги е била насочена към подпомагане на специализирани институции за предоставяне на социални услуги, домове за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа, хора с увреждания, социално слаби лица, деца с увреждания, деца без родители и др.

 

 

За информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 620/301
GSM: 0886 843 060
Тел: 02/ 9409 416
e-mail:
kvardev@mtitc.government.bg
e-mail: press@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени