ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Цветков валидира марка за Габрово 01.04.2011
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков и кметът на Габрово Николай Сираков пуснаха в употреба пощенско-филателно издание, посветено на Деня на хумора и шегата.  

Най-веселият ден в годината е подходящ да пуснем в употреба първата пощенска марка, посветена на единствената столица на смеха – Габрово, каза по време на церемонията министър Цветков. Все още малко хора знаят, че освен това Габрово е и планета, защото преди 35 години руски учен открива астероид, който решава да нарече с името на града.

Пощенската марка илюстрира прословутото чувство за хумор на габровци - малката планета е изобразена като бобено зърно, което се рее в голямата Вселена заедно с другите космически тела. Пощенско-филателното издание е с тираж 12 000 броя. Цената е  габровска - само 65 стотинки, добави Александър Цветков.

Министър Цветков връчи Сертификат на областна администрация Плевен и Грамота на Габрово за активна подготовка за предоставяне на електронни услуги, които отговарят напълно на законодателството.

Съвсем не на шега областна администрация Плевен осъществи проект за по-добро обслужване на гражданите чрез електронно управление, коментира министърът. Габрово е първата община, която направи първите 14 електронни услуги по мярката на закона, което означава, че много скоро тук ще започне да се осъществява реално електронно управление. Освен Плевен и Габрово общо 12 областни и 74 общински администрации ще използват резултатите от този проект.

Министър Цветков получи от габровските си домакини Орден на Рицаря на Габровската котка и тениска с баркод на Габрово.

 

 

 

За информация:
Емилия Филчева, Пресцентър
,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 434
e-mail:
ephilcheva@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени