ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Заместник-министър Първан Русинов откри форум за развитието на софтуерния пазар 03.05.2011
Голям размер

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Първан Русинов откри форум „Софтуерният пазар – пътят напред”. Форумът е организиран от BMG с подкрепата на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Българката асоциация за информационни технологии.

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията определя като свои приоритети развитието на електронното управление, достъпът и широкото използване на бърз интернет, стимулиране на изследванията и иновациите, създаване на благоприятна среда за е-бизнес, каза заместник-министър Русинов.

Достъпът до съвременна инфраструктура и услуги е предпоставка гражданите да се възползват в най-голяма степен от услугите на електронното правителство. Електронното управление осигурява повече прозрачност и отчетност, включване на гражданите и структурите на гражданското общество в управленските процеси.

Първан Русинов подчерта усилията на МТИТС за подобряване използването на програмите на Европейския съюз за финансиране на проекти с българско участие.  В Седма рамкова програма за научни изследвания и технологично развитие и Програмата за подкрепа на ИКТ политики в Оперативна програма „Конкурентоспособност и иновации” - бенефициенти са висши учебни заведения, БАН, технологични компании, неправителствени организации.

За информация:
Емилия Филчева, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 434
0887 884 880
e-mail:
ephilcheva@mtitc.government.bg
e-mail: press@mtitc.government.bg

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени