ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Ивайло Московски откри детски празник по пътна безопасност 01.06.2011
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски откри днес детски празник по безопасност на движението. Събитието се организира от Столична община – район „Оборище”, с подкрепата на Национален клуб „Би-Бит”, по случай Международния ден на детето.

Ивайло Московски поздрави децата и родителите за празника и заяви, че един от най-важните въпроси пред Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е опазването на живота и здравето на децата. Затова предприехме активни действия в тази посока, каза министърът. През миналата година бяха стартирани проверки на всички училищни автобуси. Те показаха, че някои превозвачи си позволяваха да возят деца в автобуси, не само неотговарящи на изискванията, но и откровено опасни, обясни Ивайло Московски. Резултатите от първата проверка бяха – 109 акта и 10 автобуса временно спрени от движение, допълни министърът.

Последната проверка, която завърши вчера (31 май), показа, че тази практика е прекратена и от всички инспектирани училищни автобуси в цялата страна има съставени само 4 акта. Въпреки добрите резултати ние ще продължим да следим за безопасността на училищните автобуси, заяви Ивайло Московски.

В края на събитието министър Московски връчи наградите на победителите в отборните състезания по пътна безопасност.

На детския празник присъстваха и заместник-кметът на Столична община и председател на Съвета за безопасно движение на децата в София Любомир Христов, кметът на район „Оборище” Пенка Арменкова и др.

Снимки от събитието можете да откриете тук.

 

 

За информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 620/301
Тел: 02/ 9409 416
e-mail:
kvardev@mtitc.government.bg
e-mail: press@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени