ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Участъкът от електрификацията на жп линията Драгоман – гара Калотина запад – граница беше пуснат в експлоатация 19.12.2005
Голям размер
 Участъкът от електрификацията на жп линията Драгоман – гара Калотина запад – граница, част от общоевропейски коридор №10, беше пуснат в експлоатация в неделя, 18 декември 2005 г., в 16.00 часа на гара Драгоман. На церемонията присъстваха министър-председателят на Република България Сергей Станишев, министър-председателят на Република Сърбия Воислав Кощуница, министърът на транспорта Петър Мутафчиев, министърът на капиталовите инвестиции на Република Сърбия Велимир Илич, както и представители на НК „Железопътна инфраструктура” и „БДЖ” ЕАД.

Това е последният етап от обекта „Подновяване и електрификация на жп линията Волуяк – Драгоман – Димитровград ЮЖ”.

Инвеститор на обекта е НК ”Железопътна инфраструктура” – София, а главен изпълнител –“Трансстрой Варна” – АД. Консултант на обекта е фирма “Ел транс инженеринг” – София. Компанията осъществява и строителния надзор.

Строителството на този етап стартира през месец май 2004 г. с даване на строителна линия. Общата дължина на електрифицирания железопътен участък е 19 330 м.

Припомняме ви, че по време на първата си задгранична визита – в Сърбия и Черна гора, министърът на транспорта Петър Мутафчиев пое ангажимент пред министъра на капиталовите инвестиции Велимир Илич, че в началото на 2006 г. ще бъде пуснат в експлоатация българският участък от електрифицираната жп линия Драгоман – Димитровград (Сърбия).

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени