ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Ивайло Московски откри Автомобилния салон София 2011 10.06.2011
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски днес откри двадесетия по ред Международен автомобилен салон София 2011.

По време на церемонията министър Ивайло Московски заяви, че се надява автомобилният парк в страната постепенно да се обновява. Това ще гарантира повече качествени и сигурни автомобили, което от своя страна ще доведе и до подобряване на екологичната среда, каза още министър Московски.

Автомобилният салон София 2011 г. се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България и ще се проведе в периода 11 – 19 юни 2011 г. в Интер експо и конгресен център. През тази година националното автомобилно изложение е специализирано за леки автомобили, мотоциклети и мотопеди, и е включено в международния календар на автомобилните изложения на OICA. Ще бъдат представени 26 премиери за България, а очакваните над 50 000 посетителите ще могат да се запознаят с последните постижения на автомобилната индустрия.

По късно министър Ивайло Московски откри и щанда на Литекс Моторс и Great Wall Motors, който е разположен в Зала 3 на Интер експо и конгресен център. По време на откриването министър Московски поздрави инвеститорите на проекта за проявената смелост да започнат подобна инициатива в условията на световна икономическа криза. Той заяви, че подобни проекти имат голям ефект върху националната икономика и поради тази причина държавата, в лицето на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, ще окаже необходимата подкрепа за реализирането им.

 Снимки от събитието можете да откриете тук.

За информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 620/301
Тел: 02/ 9409 416
e-mail:
kvardev@mtitc.government.bg
e-mail: press@mtitc.government.bg
 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени