ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Ивайло Московски присъства на официалната церемония по подписване на договора с избраните изпълнители по проекта за „Модернизация на жп участък Септември-Пловдив” 05.07.2011
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев присъстваха днес на официалното подписване на договора за проектиране и строителство на жп линията Септември–Пловдив с избраните фирми-изпълнители “Свителски – РВП Кьоне”, “ДЗЗД Ай Джи Ей - железопътна инфраструктура Консорциум” и “Порр Бау АД”.

Проектът е на обща стойност 200 милиона лева и предвижда да бъде реализаиран в рамките на  три години. Очаква се скоростта на движение на влаковете да достигне 130/160 км/ч.

Министър Ивайло Московски остана доволен от кратките срокове. Екипът на НКЖИ е изпълнил процедурите по проекта. „Вярвам, че проектът Септември-Пловдив ще бъде изпълнен навреме, с необходимото качество", каза министър Московски. По думите му избраните изпълнители по проекта са сериозни компании, които ще докажат за пореден път възможностите с които разполагат.

Министър Томислав Дончев изказа удовлетворението си от подобрената дейност по Оперативна програма “Транспорт”. "Мисля, че политици и граждани е редно да фокусират повече енергия в сектора железници, защото това е транспорта на бъдещето”, каза министър Дончев.

Австрийският посланик Герхард Райвегер поздрави ДП “НКЖИ” и фирмите-изпълнители за дейността им по опазване на околната среда и подобряване на функционирането на железопътния транспорт.

 

За информация:
Георги Софронов, Пресцентър
,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: +359 2 9409 633/301
e-mail: gsofronov@mtitc.government.bg
;
press@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени