ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Правителството прие постановление за създаване на единна електронна съобщителна мрежа на държавната администрация 06.07.2011
Голям размер

Правителството прие постановление за създаване на единна електронна съобщителна мрежа на държавната администрация и за нуждите на националната сигурност.

Ще бъдат интегрирани съществуващите инфраструктури на Националната мрежа на държавната администрация към Министерския съвет и Електронната съобщителна мрежа към едноименната изпълнителна агенция. Оптимизацията на комуникационната инфраструктура на държавната администрация е условие за ефективно намаляване на разходите на ведомствата за телекомуникационни услуги, както и на средства за инвестиции и експлоатация.

Постановлението предвижда разпределение между държавните органи на функциите, свързани с ръководството, управлението, експлоатацията, поддържането и развитието на единната електронна съобщителна мрежа. Министерският съвет ще определя политиката за развитие на мрежата. Ръководството по изграждането й ще се осъществява от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, който ще осигурява и свързаност чрез мрежата между органите на изпълнителната власт и техните администрации на територията на България. Управлението на инфраструктурата се възлага на Изпълнителната агенция "Електронни съобщителни мрежи и информационни системи".

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени