ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Разпределение на многократните разрешителни за Унгария и Франция 22.12.2005
Голям размер

По заповед на министъра на транспорта Петър Мутафчиев разпределението на многократните разрешителни за Република Унгария и Република Франция за 2006 г. ще се извърши на основание на чл. 25, ал. 2 от Закона за автомобилните превози, чл. 33 от Наредба № 11 за международен автомобилен превоз на пътници и товари и във връзка с определяне на реда и условията за разпределението и контрола по използването и отчитането им.

При разпределението ще бъде спазван следния ред:

1. Кандидатите за получаване на многократни разрешителни подават в деловодството на Изпълнителна агенция ”Автомобилна администрация” заявление по образец, съгласно Приложение 1, в срок до 30.12.2005 г. Към заявлението се прилага копие от актуален списък към лиценз по Наредба № 11 за международен автомобилен превоз на пътници и товари;

2. Не се допуска до разпределение превозвач, който:
2.1 Има извършено нарушение през 2005 г. на:
- режима по използването на ЕКМТ разрешителни, ако е ползвал тaкива;
- режима по използването на френски или унгарски многократни разрешителни, ако е ползвал такива;
2.2 Не е представял справка в Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” за извършените превози с многократно унгарско и/или френско разрешително, ако е ползвал такива.
2.3. Няма в списъка към своя лиценз най-малко три броя автомобили, отговарящи на изискванията за минимум “по-зелен и сигурен” автомобил, които самостоятелно или включени в състав от пътни превозни средства – автомобил с ремарке или влекач с полуремарке (които да не са цистерни или самосвали), са с товароносимост не по-малко от 20 т или полезен закрит обем не по-малко от 80 кубични метра.

3. Работна група, определена от изпълнителния директор на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация”, включваща по един представител от АЕБТРИ и всички браншови организации в областта на международните автомобилни превози, регистрирани до датата на издаване на тази заповед и представители на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” да извърши преглед на подадените заявления и документи и да изготви списък на превозвачите, които се допускат до разпределение на френски и унгарски многократни разрешителни за 2006 г.

4. Работната група да изготви предложение за класиране на превозвачите, отговарящи на изискванията за получаване на многократни разрешителни. Предложението ще се изготви, като се вземат предвид:
- броя реализирани пътувания до съответната страна, отчетени в резервационната система през 2005 г.;
- отчетите за използваните през 2005 г. такива разрешителни;
- броя на предоставените на превозвача ЕКМТ/СЕМТ разрешителни за 2006 г.

5. Броят на многократните разрешителни и ЕКМТ/СЕМТ разрешителните не може да бъде по-голям или равен на броя “по-зелени и сигурни” и “Евро 3 сигурни” автомобили, вписани в списъка към лиценза на превозвача.

6. Разпределението на многократните разрешителни за Франция и Унгария да се утвърди от изпълнителния директор на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” в срок до 10.01.2006 г.

7. Превозвач, получил многократно унгарско и/или френско разрешително, няма право да получава еднократни разрешителни за тези държави в срока на валидност на многократното разрешително.

8. Превозвач, получил многократно унгарско и/или френско разрешително, представя в Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” справка за извършените превози с разрешителните по образец Приложение 2, в срок до 20-то число на месеца, следващ всяко тримесечие на годината.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени