ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

МТИТС договори превозването на 139 руски туристи 14.09.2011
Голям размер

След продължителни преговори между представители на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и авиокомпания „България ер” днес в 18.00 ч авиопревозвачът ще извърши полет от Варна до Санкт Петербург, като ще превози 139 руски туристи. Това каза пред журналисти министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Превозът ще бъде заплатен от руски туроператори. Предстои да бъдат договаряни и следващите полети, които са на 16 и на 23 септември 2011 г., допълни още министър Московски.

 „България ер” не отказва да превозва пътници, имаме оперативно съдействие от тяхна страна. И в момента продължават да се извозват пътници, включително и на свободните места при редовните полети всеки, който има желание, може да се качи. За момента считаме, че ако продължат в тази посока да си спазват ангажимента и извозят тези туристи най-вероятно няма да е стигне до крайни драстични мерки в посока наказания, заяви министър Ивайло Московски.

Полетът, който беше извършен с правителствения самолет, беше изцяло хуманитарен. Този полет беше жест на нашата държава към създалата се ситуация и ангажимент на премиера. На този полет бяха качени предимно майки с деца, няколко бременни жени, болен от диабет, каза още министър Московски.

 

За информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 620/301
e-mail:
kvardev@mtitc.government.bg
e-mail: press@mtitc.government.bg

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени