ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Руското посолство благодари на българското правителство за съдействието при превозването на руски туристи 17.09.2011
Голям размер

Представители на посолството на Руската федерация благодариха на българското правителство за предприетите мерки и усилията, които полага за завръщането на руските туристи в родината им. Тoва стана ясно по време на срещата на Александър Шапел, министър-съветник и Александр Алексеев, втори секретар в посолството на Руската федерация със зам.-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Камен Кичев и зам.-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов. На срещата, която се проведе в МТИТС, участваха и представители на „България Ер” и „Алма Тур”.

Зам.-министър Кичев и зам.-министър Маринов информираха подробно представителите на руското посолство за възникналия спор между двете частни фирми и действията, които предприема българското правителство.

Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация” към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията оказва необходимото съдействие и ще издаде всички необходими разрешителни на български или руски авиокомпании за осъществяване на полетите, с които туристите ще се приберат в Русия. 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени