ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Актуална информация за работата на аварийните екипи по ЖП линиите в страната през последните часове 19.10.2011
Голям размер

В 3.00 часа със специализирана машина е пробит пътя от Дъбово до Кръстец. Продължава да се работи в участъка по възстановяване на габарит и контактна мрежа. По тази причина всички влакове, които обичайно преминават през този участък, ще се движат по съкратен маршрут. Влаковете от Стара Загора ще пътуват само до гара Тулово, а тези от Русе и Варна - само до гара Горна Оряховица.

Аварийните екипи напредват в Царева ливада и Трявна. В района остават 3 непроходими километра.

Работи се по възстановяване на контактната мрежа между Дъбово и Радунци.

Движението на влаковете в останалите засегнати от лошите атмосферни условия участъци на страната вече се осъществява нормално и всички пътнически композиции пътуват по редовния си график. Няма бедстващи пътници. Нормализира се смяната на персонала. Гара Кръстец е захранена с напрежение в мрежата. Изпратени са допълнителни аварийни екипи, които да отблокират специализираната машина за възстановяване на контактна мрежа, с цел започване на насрещна работа към гара Дъбово.

От „Холдинг Български държавни железници” ЕАД обявиха, че ще възстановяват сумите на всички пътници, които желаят да върнат своите предварително закупени билети за пътуване с отменените влакове. 

 

 

 

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени