ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

МТ е постигнало много в развитието на сектора, което е добра предпоставка за пълноправното ви членство в ЕС 11.01.2006
Голям размер

България и в частност Министерството на транспорта е постигнало много в развитието на сектора, което е добра предпоставка за пълноправното ви членство в ЕС от 1 януари 2007 г.. Това заяви специалният координатор на Пакта за стабилност в Югоизточна Европа Ерхард Бусек по време на срещата си днес с министъра на транспорта Петър Мутафчиев. На нея присъства и почетният президент на Бизнес консултативния съвет към Пакта за стабилност Никос Ефтимиадис

По време на разговора министър Мутафчиев изрази задоволството си от досегашното сътрудничество между представителите на Министерството на транспорта и Пакта за стабилност, като заяви че се надява и за в бъдеще то да продължи.

Основните теми по време на дискусията бяха свързани с добрия инвестиционен климат в България, който до голяма степен е съпоставим с този в страните-членки на ЕС. Министър Мутафчиев посочи, че нашата страна се стреми към повишаването на икономическата ефективност и конкурентноспособност на транспортния сектор посредством либерализацията на пазара, приватизацията, концесионирането и други видове публично-частно партньорство. Един от основните приоритети на Министерството на транспорта е ускоряването на изпълнението на значими транспортни инфраструктурни проекти. С активната подкрепа на Пакта за стабилност ще се осъществят следните проекти „Изграждане на нов комбиниран (пътен и железопътен) мост на река Дунав при Видин-Калафат” и „Модернизацията на железопътното трасе София-Ниш”.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 95 34
e-mail:
vdeianova@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени