ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

74 общини могат да ползват електронните услуги, разработени по проект на област Плевен 04.11.2011
Голям размер

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов присъства на пресконференция по повод приключването на проект за по-добро обслужване чрез електронно управление в Северна България. Администрацията на област Плевен е първата, която успешно премина трудния път и реализира електронни услуги, каза заместник-министърът.

Проектът има широк обхват, жителите на 12 областни и 74 общински администрации ще могат да ползват удобни и сигурни електронни услуги като издаване на удостоверения за постоянен и настоящ адрес, за родствени връзки и семейно положение,  добави Валери Борисов.

Разработените информационни системи и услуги по гражданско състояние, общинска и държавна собственост, ще могат да се ползват с много малки настройки от други администрации в страната, които не са включени в обхвата на „плевенския „ проект”.

Проектът „По-добро обслужване чрез електронно управление в Северозападен, Северен централен и Североизточен райони за планиране” е финансиран от Европейския социален фонд и от държавния бюджет чрез Оперативна програма „Административен капацитет”. 

 

За информация:
Емилия Филчева, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 434
0887 884 880
e-mail:
ephilcheva@mtitc.government.bg
e-mail: press@mtitc.government.bg

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени