ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

МТИТС подкрепя инициативите по повод Световния ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспортни произшествия 18.11.2011
Голям размер

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията подкрепя инициативите, свързани със Световния ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспортни произшествия – 20 ноември.

През октомври 2005 г. генералната асамблея на ООН прие резолюция, с която се призовават правителствата всяка година да отбелязват третата неделя от месец ноември като световен ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспортните произшествия. С резолюцията се призовават правителствата и неправителствените организации по целия свят да отбелязват този ден като средство за привличане на общественото внимание върху пътнотранспортните произшествия и техните последици, както и мерките, които следва да бъдат предприети за тяхното предотвратяване.

Тази година нашата страна ще отбележи деня за възпоменание за жертвите от пътнотранспортните произшествия на 20 ноември. На този ден ще бъде почетена паметта на всички загинали при пътнотранспортни произшествия, както и ще бъде изказана благодарност към хората които всеки ден се борят за спасяване на живота на пострадалите при ПТП.

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени